De leukste tuinideeën op een rij

Aangeboden door: Hovenier-Weetjes.nl

Hoewel het voorjaar nog moet aanbreken, is het nu al het juiste moment om te kijken naar leuke ideeën voor je tuin. Bekijk hier de vijf leukste tuinideeën van dit jaar, zodat je helemaal klaar bent voor een eindeloze lente, zomer én nazomer.

Vernieuw je terras

Lekker loungen of urenlang tafelen met vrienden doe je uiteraard in je eigen achtertuin. Geef je terras dus een opknapbeurt voordat de lente aanbreekt. Begin met het opnieuw bestraten van je tuin of geef je tuintegels een grondige schoonmaak. Kijk vervolgens naar de staat van je tuinmeubels. Verwijder de aanslag en vervang waar nodig, de tuinmeubels die te veel last hebben gehad van het winterse weer. Zo is terras weer klaar voor de lange zomeravonden.

Bouw een veranda

Wanneer het weer beter wordt, is er niks zo fijn als een overkapping in de tuin. Je zit hierdoor op warme dagen in je tuin, zonder last te hebben van de zon. Bouw dus een veranda, die je inricht met een loungeset en sfeervolle verlichting. Bovendien is een veranda ook te gebruiken op koudere of regenachtige dagen. Met een kacheltje of vuurkorf geniet je dan alsnog met vrienden en familie van je tuin.

Ga voor een groene haag

Wil je meer groen in de tuin of ben je simpelweg uitgekeken op je saaie schutting of muur? Dan is een groene haag het perfecte tuinidee voor jouw tuin. Let wel goed op welke haag of plant je plaatst. Zo zorgt een klimop voor een snelle begroeiing, maar ook voor extra onderhoud. Een Taxus is beter geschikt als je weinig werk aan je groene haag wilt, maar wel wilt genieten van veel groen in de tuin.

Plaats een vijver

De natuurtuin is helemaal trendy dit jaar en een perfect tuinidee voor iedereen die groene vingers heeft. De natuurtuin maak je door te kiezen voor veel groen en natuurlijke elementen zoals een vijver. De vijver maak je eventueel nog exotischer door een waterval te creëren. Maak daarnaast gebruik van zo veel mogelijk natuurlijke en duurzame materialen.

Creëer een knus hoekje

De tuin is de plek waar je tot rust komt. Creëer dus een knus hoekje, waar je je even terugtrekt om volledig tot rust te komen. Plant bijvoorbeeld een boom om onder te zitten, zorg voor voldoende privacy en omring jezelf met lekker ruikende bloemen en planten. Een goede loungestoel en sfeervolle verlichting maken je knusse hoekje af. Het enige wat je nu nog hoeft te doen? Dat is hopen dat de lente snel begint.