Maak je woning klaar voor het voorjaar

Aangeboden door: Zonwering-Weetjes.nl

Het duurt niet lang meer voordat de temperaturen weer gaan stijgen. Dat betekent dat het voorjaar in aantocht is: lekker weer, mooie bloemen in de tuin en tijd voor een grote schoonmaak. Wil jij jouw huis helemaal voorbereiden op het nieuwe seizoen? hier vind je een aantal handige tips.

Laat wat licht in huis

Het voorjaar is de tijd waarin de zon weer volop tevoorschijn komt. Benut dit natuurlijke licht door je zware gordijnen weg te halen. Wil je toch nog een beetje schaduw in huis? Dan is het slim om zonwering voor buiten te laten installeren. Zo heb je een mooi plekje met schaduw in de tuin, maar ook binnenshuis geniet je van bescherming tegen de zon. Een zonnescherm doe je gemakkelijk omhoog en omlaag zodat je precies bepaalt wanneer de zon naar binnen schijnt.

Neem je tuin onder handen

Je tuin kan wel een beetje hulp gebruiken na een koude en natte winter. Snoei al je laatbloeiers bij en verwijder het onkruid in de grond en tussen de tegels. Heb je een gazon? Kortwiek het gras met de grasmaaier en strooi eventueel wat zaadjes bij op kale plekken. Verwijder groene aanslag van je schutting en vlonders. Zo is je tuin in optimale conditie en heb jij weer een mooi uitzicht om van te genieten.

Maak grondig schoon

Het is niet voor niets dat een voorjaarsschoonmaak zo populair is. Na een lange winter waarin je vooral binnen hebt gezeten, is het fijn om je woning even helemaal op te frissen. Schuif alle meubelstukken aan de kant zodat je geen vierkante centimeter overslaat. Doe je gordijnen in de was, stof al je accessoires af en vergeet ook niet om je koelkast schoon te maken. Dit is ook hét moment om je ramen eens goed te lappen.

Verander je accessoires

Een nieuw seizoen vraagt om een nieuw interieur. Je hoeft niet uitgebreid te gaan winkelen, want een paar kleine aanpassingen zorgen er al voor dat je woning totaal anders oogt. Verander de kleuren van de kussens op je bank, hang een nieuw kunstwerk aan de muur en ga eens voor een ander vloerkleed. Heb je enkele accessoires waarop je bent uitgekeken? Doe ze dan in een opbergdoos en vervang ze voor nieuwe exemplaren. Zo heb je altijd genoeg in huis om je interieur op te frissen.