Hendrik Freije winnaar districtsfinale bandstoten 2e klas

VEENDAM Biljartvereniging Central organiseerde afgelopen weekend de finale Bandstoten 2e klas in Wijkcentrum Dukdalf 2.0 te Veendam.

Tijdens deze finale waar de acht deelnemende spelers zich voor hadden geplaatst, bleek op de eerste speeldag dat na vier ronden dat een eerste-elftalspeler nog een redelijke kans maakten om de eerste plaats te veroveren. De spelers Ties van Wijk (Caré), Hendrik Freije (Zuurdijk e.o) en Bertus Kienecker (Biljartschool Davids) namen de eerste drie plaatsen in met respectievelijk 8, 7 en 6 punten. Van Wijk versloeg achtereenvolgens Adolf Eerenstein (Valthermond), Albert Bouwers (ABC), Ron Eissen (Harmonie Ws) en Wolther Stratingh. Freije deed hetzelfde van Bouwers, Eissen en Eppo Loer (Onder de Toorn) en speelde gelijk tegen Eerenstein. Kienecker won van Wolter Stratingh(Centrum), Eerenstein en Bouwers en verloor zijn partij tegen Eissen.

De zondag moest uiteraard de beslissing brengen.

In de vijfde ronde won Eerenstein van Stratingh, wist Eissen te winnen van Bouwers, gaf Kienecker Freije het nakijken en verloor van Wijk zijn partij tegen Loer het geen de spanning aan de kop van de ranglijst terug bracht.

In de zesde ronde versloeg Eerenstein Eisen, won Loer van Bouwers en wonnen Freije en van Wijk respectievelijk van Stratingh en Kienecker.

Uiteindelijk moesten Wijk en Freije in de zevende ronde uitmaken wie kampioen werd.

Freije toonde zich daarin oppermatig en versloeg van Wijk met duidelijke cijfers 45 tegen 15 caramboles en behaalde hiermee de titel. Omdat Kienecker zij laatste partij tegen Bouwers won behaald deze de 2e plaats. Zij mogen het district Groningen/Drenthe vertegenwoordigen tijdens de gewestelijke finale op 8 en 9 maart in Emmeloord.