Zechstein Nationaal Kampioenschap jeugdwielrennen 2021 komt naar Veendam

VEENDAM Wielrenvereniging Stormvogels Veendam kreeg onlangs groen licht van de Koninklijke Nederlandse wielrenunie (KNWU). De club mag in juni 2021 het Nationaal Jeugdkampioenschap houden in Veendam. Zechstein is hoofdsponsor van dit evenement.

Uniek

Het is de eerste keer dat Stormvogels Veendam een Nationaal Kampioenschap voor de jeugd op de weg mag organiseren. Voorzitter Wilbert Boneschansker: “Wij hebben diverse andere wedstrijden georganiseerd zoals NK Tijdrijden, de Grote- en Kleine Omloop van de Veenkoloniën, Jeugdronde Veendam, doorkomst etappe Giro d ’Italia en diverse malen Olympia’s Tour. Dat wij het Nationaal Jeugdkampioenschap in 2021 kunnen organiseren is fantastisch voor de vereniging en alle vrijwilligers. Ook omdat de vereniging dit jaar het 85-jarig bestaan viert. In het centrum van Veendam komt een fantastisch parcours van 1900 meter, met een centrale locatie vol vertier aan het Museumplein.”

Door het hoofdsponsorschap wil Zechstein Minerals de voordelen van magnesiumolie in de wielersport stimuleren. De gemeente Veendam zet zich als wielergemeente in voor het evenement. Wethouder Henk Jan Schmaal: “De gemeente Veendam is trots dat de KNWU het Nationaal Jeugdkampioenschap aan Veendam heeft toegewezen. Samen met Stormvogels Veendam streven wij naar een mooi en geslaagd nationaal jeugdkampioenschap in en rond het centrum van Veendam.”