Humanitas zoekt extra mankracht

REGIO - Humanitas Midden-Groningen zoekt nieuwe vrijwilligers voor de bureaudienst. Op maandag 3 februari is er een voorlichtingsbijeenkomst voor nieuwe vrijwilligers.

Humanitas is wegens ziekte en ook omdat een aantal vrijwilligers werk gekregen hebben, op zoek naar een paar actieve vrijwilligers voor de bureaudienst. Drie middagen in de week zijn in het kantoor van Humanitas vrijwilligers aanwezig, die tijdens de bureaudienst vluchtelingen ondersteunen bij het oplossen van problemen en het helpen bij het invullen van formulieren. Dit vrijwilligerswerk is zeer afwisselend. De vrijwilliger moet kunnen improviseren en het leuk vinden met mensen van een andere cultuur om te gaan.

Voor belangstellenden houdt Humanitas afdeling Midden-Groningen op maandag 3 februari een voorlichtingsbijeenkomst voor nieuwe vrijwilligers in haar kantoor aan de Troelstralaan 7 in Hoogezand. De aanvang is 19.30 uur.

De bijeenkomst is niet alleen voor vrijwilligers die overwegen bureaudienst te gaan doen, maar is ook voor inwoners, die overwegen vrijwilligerswerk te gaan doen. In de bijeenkomst wordt verteld wat vrijwilligerswerk is en ook wat vrijwilligers van Humanitas doen.

Humanitas Midden-Groningen is een actieve vrijwilligersorganisatie in Midden-Groningen met een eigen kantoor. Bij de afdeling Midden-Groningen zijn momenteel 280 vrijwilligers actief, die verschillende werkzaamheden doen. Hoewel er vele vrijwilligers actief zijn is er nog steeds behoefte aan nieuwe mensen.

Zo is er behoefte aan voorleesvrijwilligers, begeleiders voorvluchtelingen, vrijwilligers voor het hospice Het Gasthuis in Hoogezand.

In de voorlichtingsbijeenkomst op 3 februari krijgt u veel informatie en kunt u ook aan de aanwezige bestuursleden en vrijwilligers vragen wat Humanitas doet en wat het inhoudt om vrijwilliger bij Humanitas te zijn. Na de informatie kan men besluiten of men ervoor voelt vrijwilliger te worden.