Maria de Fátima zingt de fado in vanBeresteyn

Maria de Fátima zingt de fado in vanBeresteyn op zondag 2 februari. Laat haar weergaloze stem u onder de huid kruipen en kom genieten van deze ontwapende pure voorstelling.

U wandelt door Lissabon van zonsondergang tot in de kleine uurtjes: van de oevers van de Taag via pittoreske steegjes naar beruchte volkswijken, van dagjesmensen in restaurants naar schimmige figuren op donkere straathoeken- ieder met zijn eigen verhaal, zijn eigen Fado… Kent u het verhaal van de legendarische fadista Maria Severa? Of van de zingende meubelmaker Alfredo Duarte?

Nachtelijke ontdekkingstocht

David Vos zal uw gids zijn op deze nachtelijke ontdekkingstocht. Deze rasverteller, zelf vertolker van chanson en levenslied, was meteen gegrepen door de puurheid van Fado en de boheemse sfeer van Lissabon.

Maria de Fátima, geboren in de volkswijk Boavista, won al op haar 12e Lissabon’s belangrijkste zangcompetitie ‘A Grande Noite do Fado’. 40 jaar later zingt zij de Fado nog steeds vanuit haar tenen en zij werd reeds door de Portugese president opgenomen in de ‘Orde van Infante D. Henrique’ voor haar verdienste omtrent deze muziek.

Aanvang: 20:15 uur, reserveren via www.vanberesteyn.nl, 0598-634566 of bij de theaterkassa,