Onse Toen uit Eexterveen wint Kern met Pit Trofee

REGIO - Het buurtproject Onse Toen uit Eexterveen heeft de Kern met Pit Trofee in Drenthe gewonnen. Daarmee wint Onse Toen 1500 euro.

Onse Toen is een initiatief van Vereniging Dorpsbelangen en Stichting Dorpscentrum in Eexterveen. De initiatiefnemers zetten zich actief in voor een leefbaar Eexterveen, samen met de gemeente, verenigingen en de inwoners. Ons Toen is een ontmoetingsplek voor dorpsbewoners achter het Dorpscentrum in Eexterveen.

De ontmoetingsplek heeft een moestuin, bloemen en fruitbomen en er is ruimte voor sport en spel. De basisschoolkinderen leren bij Onse Toen waar het eten vandaan komt.

Buurtbewoners uitdagen

Kern met Pit is een landelijke wedstrijd die buurtbewoners uitdaagt binnen een jaar een project voor de buurt te beginnen. Als het lukt om het initiatief binnen een jaar van de grond te krijgen, krijgt het project 1000 euro.

Daarnaast kiest Kern met Pit in iedere provincie een winnaar. De winnaar krijgt 1500 euro en mag door naar de landelijke wedstrijd. Daar strijden de winnaars van de 12 provincies om de Gouden Pit en een extra geldbedrag. Ook Onse Toen maakt kans op de Gouden Pit. De uitreiking van deze hoofdprijs is op 28 maart in Amersfoort tijdens het ‘We doen het samen festival’.