Lezingen Stichting ter Borg weer van start

VEENDAM - Stichting Collectie ter Borg houdt vier lezingen ter voorbereiding op de aanstaande omvangrijke expositie over de herinrichting van de Veenkoloniën.

Komende zondag, 26 januari komt Roelie Meyer vertellen over de archeologische opgravingen in ons gebied. Op 23 februari komt Jan Nico Wilkens over de Veenkoloniale Houtzagerij en Houthandel spreken.

Geert Jan Strating, directielid Steenindustrie Strating Oude Pekela komt op 29 maart vertellen en de laatste lezing is op 26 april Daan Vergunst, voormalig secretaris herinrichtings-commisie Oost-Groningen en de Gronins-Drentse Veenkoloniën.

Het startschot wordt gelost door Roelie Meyer, oud-inwoner van Ommelanderwijk. „Hij heeft veel kennis van de archeologie in de Veenkoloniën en deed met de werkgroep bijzondere ontdekkingen in dit gebied. Wij nodigen u graag om met Roelie Meyer het bijzondere van deze oertijd te bewonderen. Laat u verrassen. Weet u waarom voor de herinrichting de archeologen hier aan het graven waren?”, aldus de Stichting ter Borg.

De aanvang is om 14.00 uur en de toegang bedraagt € 5, inclusief koffie en bezichtiging van het museum. Donateurs gratis. Het museum is te vinden achter de Stainkroeg, Ommelanderwijk 51 B.