Begeman’s Retro Food uit Zuidbroek en Cocoon Coffee & More uit Hoogezand slepen awards in de wacht

Het was maandag bepaald geen ‘Blue Monday’ voor Begeman’s Retro Food uit Zuidbroek en Cocoon Coffee & More uit Hoogezand. De Midden-Groninger bedrijven mochten niet alleen hun opwachting maken op de uitreiking van de Nederlandse Horeca Prijzen in Aalsmeer, ze gingen ook met awards aan de haal. 

Begeman’s Retro Food won de subcategorie ‘Dessert’ van de Foodtruck van het Jaar-verkiezing. De bijbehorende award werd uitgereikt door Jan Versteegh en Kim Kötter.

Biologisch steekijs

Begeman’s Retro Food werd ruim drie jaar geleden opgericht door de toen 16-jarige Marc Reinolt Begeman uit Zuidbroek. Begonnen met het verkopen van stroopwafels en steekijs vanuit een bakfiets uit 1940, groeide Begeman’s Retro Food uit tot een bedrijf dat zich uitsluitend bezighoudt met de productie én verkoop van biologisch steekijs.

Cocoon Coffee & More

Behalve Begeman’s Retro Food viel Cocoon Coffee & More uit Hoogezand in de prijzen. Het pas acht maanden geleden opende bedrijf werd uitgeroepen tot beste koffiezaak van zowel de provincie Groningen als de gemeente Midden-Groningen.

Die laatste eer viel haar zowel op basis van het aantal stemmen als op basis van de gemiddelde waardering (9,36) ten deel.

Verder won Cocoon Coffee & More een Gold Award in de categorie koffiezaken en kregen de Hoogezandsters landelijke lof toegezwaaid voor hun creativiteit.