De Pagedalwandeltocht slingert door Westerwolde en het Mondengebied

STADSKANAAL - Vanaf het sport- en recreatiecentrum Pagedal in Stadskanaal start op zaterdag 25 januari de Pagedalwandeltocht.

Deelnemers kunnen 25 of 40 kilometer wandelen. De start is om 9.00 uur. Inschrijvingen vinden plaats in het Pagedal voorafgaande aan de start.

De routes gaan door het mooie Westerwolde en het Mondengebied van Drenthe en zijn vooraf door een team van 4 uitzetters ontwikkeld en worden op de dag van de wandeltocht met pijlen uitgezet. Deze worden na de laatste man/vrouw door een speciaal team weer weggehaald.

Onderweg is de medische verzorging in goede handen van het Nederlandse Rode Kruis, om eventueel voor de eerste medische hulp te kunnen zorgen. Deze bevinden zich voor de 25 km op 2 rustpunten en voor de 40 km op 3 rustpunten. Voor eventuele uitvallers is er een bezemwagen aanwezig die telefonisch is op te roepen.

Iedere deelnemer krijgt bij de start een routebeschrijving waar men zich voor heeft ingeschreven. Wandelen met honden is niet toegestaan, hier wordt ook op toegezien.

De naam van de wandeltocht is afgeleid van Pagedal en weer ontleend van het beekje Pagediep.

Kosten met medaille lid KWBN € 6.00, zonder medaille € 3.00, kosten niet lid KWBN € 7.00, zonder medaille € 4.00.

Meer informatie zie www.flal.nl of info@flal.nl