Het zit d’r op: de 58ste IICH is afgelopen

ZUIDBROEK - Ook op de allerlaatste dag van IICH Groningen was het genieten geblazen in Zuidbroek. Stampvolle tribunes vol enthousiast publiek en ijzersterke combinaties die door het parcours vlogen. De 58e Editie van IICH Groningen was een groot succes en werd groots afgesloten.

In de Buitenkamp Pompenverhuur-Prize CSI2* 1.35m finale bleef Albert Zoer in de winning mood. Waar hij de dag daarvoor al een rubriek op zijn naam schreef, deed hij dit op de slotdag opnieuw met zijn paard Isa Tella. Op twee Pim Mulder met Gondola B, op nummer drie Remco Been en Las Vegas.

Uitsluitend volgde de Grand Prix, in de Romijn-prize 1.25 CSI1* deed Pim Mulder opnieuw goede zaken. Dit deed hij met zijn paard Hiarma en een tijd van 0-38.00. Op twee Gerrit Veenstra en Homer van T&L Z en op drie opnieuw Albert Zoer en Ike.

In de finale van 1.40m Stalen Masten-Prize wist Amerikaan Andrew Kocher aan kop te blijven met Squirt Gun en 0-33.95. Op twee Niels Kersten met Granito Noordenhoek en op nummer drie opnieuw Pim Mulder met Dywis HH.

In de laatste rubriek van de avond en van dit gehele evenement, de Grote Prijs Rabobank was het de Ier Jonathan Gordon die een ijzersterke tijd wist neer te zetten van 0-36.46. Het lukt geen enkele finalist om deze tijd te overtreffen. Siebe Kramer werd tweede met Evermeta, op drie Chantal Regter met Quilando.

Van Internationaal springen tot Subtop Dressuur, mennen, bixie en nog veel meer! Het was 18 dagen lang genieten van veelzijdige paardensport in het hoge Noorden.