Flinke snoeiwerkzaamheden van de eiken in Wildervank

WILDERVANK - De stichting Wildervank - Wildervanck is op zoek naar mensen die die gratis voor eigen gebruik eiken hout willen zagen, voor openhaardhout en de takken willen afvoeren naar de waterkant aan de Torenstraat zijde van het Westerdiep.

Het hout is afkomstig van de 36 eiken die rondom het Margaretha Hardenberg Cultuurcentrum in Wildervank groeien. Deze bomen zijn dusdanig groot geworden, dat de kruinen van de bomen over de bestaande graven zijn gegroeid. Met alle gevolgen van dien, dat bij een storm de takken afbreken en op de bestaande grafbedekkingen terecht komen. Hierdoor kan schade ontstaan aan de monumentale graven.

Het is de bedoeling dat de snoeiwerkzaamheden in de maand februari gaat plaatsvinden. De Gemeente Veendam afdeling groenvoorziening is bereid de takken terplaatse te versnipperen.

Mocht er belangstelling zijn voor dit aanbod kan men contact opnemen met dhr. H.Robben secretaris Margaretha Hardenberg Cultuurcentrum in Wildervank. Hij zal de werkzaamheden coördineren en een planning maken. .

Het telefoonnummer is 0598-619871 - 0622922356 en e-mail robben6@online.nl