Spetterende showavond zorgt voor volle tribunes in Zuidbroek

ZUIDBROEK - De Horka & Ruitersport Veendam Showavond stond afgelopen avond gepland tijdens IICH Groningen. Dit jaar stond de showavond in het teken van veelzijdige spectaculaire paardensport.

De showavond trok volle tribunes en zeer enthousiast publiek.

De tuigpaarden beten het spits af met Horse Boarding waarbij iemand op een board achter een paard een parcours moet afleggen in een razendsnelle tijd.

De Emsland Speed Rodeo Show stond daarna op het programma. Er vlogen razendsnelle pony’s en paarden in volle galop door de baan. De muziek stond hard en het publiek ging uit z’n dak. Na deze opzwepende show was het tijd voor dressuur op topniveau. Niemand minder dan Diederik van Silfhout reed een clinic met zijn ietwat onervaren wedstrijdpaard.

In de clinic legde Diederik uit hoe hij met de spanning bij het paard omging en wat de beste voorbereiding is voor een wedstrijd. Na afloop van de clinic reed hij een prachtige kür op muziek, het publiek genoot wederom.

Glasten Krapels gaf een demo paradressuur en kreeg na afloop een staande ovatie van het enthousiaste publiek. De sympathieke Glasten reed een leuke clinic en wist zijn paard enorm goed voor te stellen in de indrukwekkende hal.

Na een knap gereden Pas de Deux op muziek met twee aanspanningen was het tijd voor Iseulys Deslé, zij gaf een zeer indrukwekkende vrijheidsdressuurshow met 6 prachtige schimmels. Afsluitend zorgden de dames van Fleurop (dameszadelgroep) voor een sfeervolle afsluiting met een kür op muziek.

Er staan die dagen op het programma van deze 58ste editie.