Winnaars prolongeren titels bij Zechstein Indoor Soccer

VEENDAM - Het Indoorcentrum in Veendam stond in de kerstvakantie geheel in het teken van zaalvoetbal. Méér dan 70 voetbalteams verdeelt over diverse categorieën kwamen zes dagen in actie tijdens de tweede editie van het Zechstein Indoor Soccer.

In de dagen voorafgaand aan de Kerst kwamen de jeugdcategorieën in actie tijdens de voorrondes. In de dagen na Kerst was het de beurt aan de Senioren om zich te plaatsen voor de finaleavond.

Druk bezochte finaledagen

Op 2 en 3 januari stonden de finales voor de geplaatste teams gepland. In de jeugdcategorieën bestond de finalepoule uit de 5 hoogst geklasseerde teams. De nummers 1 t/m 3 zouden uiteindelijk met een beker naar huis gaan, daarnaast kregen de nummers één uit iedere categorie ook de wisselbokaal mee!. Naast dat er veel animo was van voetbalteams, was er ook vanuit het publiek voldoende belangstelling. Zowel tijdens de voorrondes als beide finaledagen zaten de tribunes in het Indoorcentrum afgeladen vol met enthousiaste ouders en supporters. Met uitzondering van de Senioren finale was de entree voor een ieder gratis tijdens het Zechstein Indoor Soccer.

Winnaars prolongeren hun titel

Zowel in de categorie senioren als bij de dames had de winnaar van vorig jaar zich wederom aangemeld voor het Zechstein Indoor Soccer. Bij de senioren was dit VV Groninger Boys, bij de dames was dit het team van Heerenveense Boys. Tijdens de voorrondes wisten beide teams zich opnieuw te plaatsen voor de finales. De dames van Heerenveense Boys won met overtuiging waardoor ze met €350,- euro huiswaarts keerden.

In een spannende finale tussen v.v. Groninger Boys en vc Trynwalden wisten de mannen van v.v. Groninger Boys met één doelpunt verschil de titel in de wacht te slepen. De finale eindigde in 3-2 in het voordeel van VV Groninger Boys. Naast de wisselbeker ontvingen zij de hoofdprijs van €1.000,- euro.

Alle uitslagen en klasseringen zijn te vinden op www.tournify.nl/live/zechstein