VEENDAM - Het ‘Strijder Danny Bats Toernooi’ heeft €7.500,- euro opgeleverd voor Vereniging Ouders, Kinderen & Kanker (VOKK) en het UMCG Kanker Researchfonds.

Afgelopen zaterdag stond het Indoorcentrum in Veendam in het teken van het ‘Strijder Danny Bats Toernooi’. Tien teams voetbalden de hele middag voor het goede doel. Vanaf 13:30 uur rolde de bal in het Indoorcentrum, en gingen de teams de strijd aan om de eerste titel van het ‘Strijder Danny Bats Toernooi’, maar bovenal om een mooi geldbedrag op te halen voor de goede doelen: Vereniging Ouders, Kinderen & Kanker (VOKK) en UMCG Kanker Researchfonds.

Méér dan voetbal

Naast dat er fanatiek en sportief gevoetbald werd door de teams, heeft het toernooi een bredere lading. Er is tijdens deze dag een eerbetoon gebracht aan Danny Bats. Na een jarenlange strijd tegen kanker heeft voor Danny en alle nabestaanden het noodlot afgelopen jaar toegeslagen. Eén van Danny’s laatste wensen was om de strijd tegen deze verschrikkelijke ziekte voort te zetten.

De organisatie die in handen lag van de beste vrienden van Danny, samen met Stichting Sport- en Evenementenhallen Veendam (SSEV) kijkt terug op een bijzonder mooie en succesvol verlopen dag. „Door met z’n allen op een mooie manier stil te staan bij deze verschrikkelijke gebeurtenis zetten we de strijd voort. Daarnaast hebben we ook nog een fantastisch mooi bedrag op weten te halen voor de goede doelen!”

Toeval bestaat niet!?

Na de poule-fase van het toernooi was bekend welke teams er in de finale zouden staan, die om 18:00 uur zou beginnen. Na een zogeheten “close call” wist MF Shipping uit Poule A zich te plaatsen voor de finale. Dit is het team waar Danny zelf bij voetbalde, en later coach was en de club wist op het nippertje toch de finale te bereiken. Alles leek er tijdens de laatste wedstijd in poule-fase op dat Prins Electrotechniek aan zou gaan treden in de finale. Echter kregen zij in de allerlaatste minuut van de laatste poulewedstrijd de gelijkmaker om de oren van tegenstander v.v. Wildervank. En laat dat nou toevallig de club zijn waar Danny zijn gehele jeugd voor gevoetbald heeft. In Poule B eindigden de voetballers van Oud Rembrant als eerste.

Na een razend spannende finale waarin het alle kanten op ging, wist MF Shipping een 0-2 achterstand om te buigen in een overwinning en mochten ze de trofee in ontvangst nemen uit handen van de familie Bats.

Veiling onder leiding van Martin Drent

Later op de avond vond er een veiling plaats bij Sportcafé Sportplein. Door diverse ondernemers en sponsoren uit Veendam en omstreken zijn verscheidene mooie items beschikbaar gesteld.

Dat Martin Drent als voetballer een neusje voor de goal heeft was algemeen bekend. Tevens blijkt Martin ook nog eens talent te hebben als veilingmeester. Vol overgave ging hij rond de klok van 21:00 uur van start met het veilen van de beschikbaar gestelde items. Hier ging hij - om het in voetbaltermen te omschrijven - met gestrekt been in. Want wat is er mede door de veiling een fantastisch hoog bedrag opgehaald. Naast de donaties verkregen uit de inschrijfgelden, de donatiepot en de verkoop van één fust bier voor het goede doel, is er met de veiling een fantastisch bedrag opgehaald.

Overhandiging cheque

Na de veiling is de organisatie aan het rekenen gegaan, en zijn alle inkomsten bij elkaar opgeteld. „Als organisatie hadden we op voorhand hoog ingezet, maar dat we hier op uit zouden komen hadden ook wij niet verwacht!” Na de telling was het moment daar, en zou de cheque overhandigd worden aan vader Herman en zusje Anouk Bats. Uit handen van Jeroen Dik )vriend van Danny), Martin Drent en Rob van Loenen (SSEV) ontvingen zij de cheque ter waarde van €7.500,- euro voor VOKK en UMCG Kanker Researchfonds.