3x de leukste kerstcadeaus voor mannen in 2019

Aangeboden door: Somfy

Afhankelijk van de familie waar je bent opgegroeid of het gezin waar je momenteel in woont, kan kerstmis het absolute hoogtepunt zijn van het jaar. Sinterklaas is toch vooral een kinderfeest, met kerst mogen de volwassenen ook genieten van heerlijk eten, gezellige lampjes en natuurlijk ook kerstcadeaus. Maar wat geef je een man die alles al heeft?

Kom liever niet aan met kleding, die gebreide stropdas van tante Hannie ligt al sinds kerst 2014 in de kast. Iets met alcohol misschien? Een e-sigaret om van het roken af te komen? Wat dacht je van slimme cadeaus deze kerstmis? Huis domotica ofwel smart home klinkt de meeste mannen als muziek in de oren. Dit is het ultieme speelgoed voor mannen, waar het hele huishouden van kan genieten! Hier zijn de drie leukste én slimste kerstcadeau’s voor 2019!

Een slimmer huis is het beste cadeau!

Voordat we onze drie favoriete kerstcadeaus gaan uitpakken eerst wat informatie over huis domotica. De term “smart home” hoor je overal, maar wat betekent dit in de praktijk? Is dat urenlang op knopjes drukken om de lamp van groen naar rood te laten gaan? Als het goed is niet, huisautomatisering betekent namelijk dat ‘slimme’ apparaten zelfstandig taken uitvoeren, en kunnen samenwerken voor een optimaal wooncomfort. Met andere woorden; na de installatie werkt een smart home vanzelf en neemt de taken over waar je zelf liever niet mee bezig bent. Onderstaande drie slimme kerstcadeau’s laten zien waarom je geen man hoeft te zijn om deze cadeau’s te waarderen!

1. Veiligheid

Een man in huis kan het gezin beschermen tegen mogelijke inbrekers. Maar niet langer met brute kracht en een bezem om indringers naar buiten te werken, ditmaal komt deze moderne meneer met high-tech oplossingen. Een camera bijvoorbeeld, die zijn er voor binnen en buiten. De beste beveiligingscamera voor buiten de woning moet een grote kijkhoek hebben, tegen water(druppels) bestand zijn en verbonden worden met huis domotica. Bijvoorbeeld met een app die je op de hoogte stelt wanneer er iemand aan de deur morrelt, maar vooral ook met slimme gadgets die zelfs bij afwezigheid hun werk doen. Denk aan sensoren op ramen die open kunnen, en deur sensoren die in werking treden zodra de deur geopend wordt. Je kunt overdag direct zien wanneer de kinderen thuiskomen, in de nacht laat je een harde sirene afgaan. Het kan ook een goede beveiliging zijn voor ongure vriendjes wanneer je een puberende dochter in huis hebt...

2. Licht

Je kon tijdens de introductie al lezen dat mannen van smart lights houden. Dat is net als kerstverlichting maar dan het hele jaar rond! Denk aan een starterset Philips Hue lampen, als je het budget voor kerstcadeautjes wat kleiner wilt houden kun je zelfs bij de Action al slimme lampen of een lichtketting kopen. Die kun je via Google Home, Alexa of IFTTT aan de rest van je huis domotica koppelen. Wij zouden persoonlijk voor multicolor verlichting gaan, dan kun je bij een voetbalwedstrijd de kamer groen laten kleuren, of bij een feestje stel je een flitsend disco thema in. Leuk speelgoed dus, maar we willen de woning meer zelfstandig maken. Dat doe je bijvoorbeeld door de lampen bij zonsondergang direct in te laten schakelen. Dit kan met een timer, op basis van de werkelijke zonsondergang of met lichtgevoelige sensoren. Naast de woonkamer lenen smart lights zich ook uitstekend voor de slaapkamer en kinderkamer. Vergeet ook de hal en overloop niet, wanneer iemand de gang in loopt kun je de verlichting direct inschakelen. Dat is handig én veilig.

3. Geluid

Als een kast vol met schoenen een cliché is voor vrouwen, is dat een hifi installatie voor mannen. Grote speakers, een ‘echte’ platenspeler met vinyl, een surround versterker, het kan nooit genoeg zijn. Toch moeten de audiofielen onder ons toegeven dat er uit smart speakers vaak een opvallend goed geluid komt. Zeker voor tijdens het werken, koken of knutselen is het reuze handig om een Spotify of YouTube Music deuntje tevoorschijn te toveren. Gewoon met je stem door met de luidspreker te praten. Dan is er eindelijk iemand in huis die wél luistert. Wist je dat spraakassistenten ook allerlei ‘easter eggs’ hebben met ‘geheime’ commando’s die hilarische antwoorden oproepen? De Google Nest serie is populair, Apple gebruikers zullen eerder voor een HomePod kiezen. Je kunt ook een slimme Sonos One speaker cadeau geven. Kortom, er is volop keuze in smart speakers. Je kunt deze luidsprekers ook aan elkaar koppelen voor muziek door het hele huis.

Dit zijn slechts drie slimme kerstcadeaus waar je iedere man gelukkig mee zult maken. Alvast een fijne kerst toegewenst!