Derde editie Dickens Festijn in Veendam gezellig druk

VEENDAM - Het nieuwe plein voor de Jumbo was net op tijd klaar voor de derde editie van het Dickens Festijn in Veendam. Voor de Wijkvereniging Sorghvliet was het vanwege de vertraging nog even spannend.

Maar op zaterdagochtend kon men na maandenlange voorbereidingen om 7 uur met de opbouw beginnen. Om 12 uur herleefden met behulp van 50 vrijwilligers opnieuw de personages uit de beroemde boeken van Charles Dickens in en rondom Dukdalf en het Winkelcentrum Sorghvliet.

Met 35 kramen zat de organisatie op hetzelfde aantal van vorig jaar. Er waren zoveel aanmeldingen dat men een stop heeft moeten inlassen.

De figuranten waren in prachtige kostuums gekleed. Karakters als David Copperfield of Scrooge kwamen voor even weer tot leven. Deftige echtparen flaneerden over het plein. Maar er waren ook andere personages als bedelaars, kwakzalvers, weeskinderen en dronkaards. De paardentram paste er mooi bij. De kiepkerel had weer allerlei koopwaar bij zich in een mand.

Het Dickens Festijn is natuurlijk niet compleet zonder Christmas Carols. Die werden vertolkt door het Christmas Carol Koor uit Westerbroek. Muziekvereniging Voorwaarts bracht met een dweilorkest ook gerelateerde muziekuitvoeringen. Een ware trekpleister voor kinderen was de levende kerststal met Jozef en Maria, een ezel, twee schapen en twee ganzen.

Voor de kinderen werden gratis suikerspinnen uitgedeeld en er was gratis chocolademelk. Ook werden er Oudhollandse gerechten bereid en geproefd. De hele middag door was het gezellig druk.

Gezien de ontwikkelingen rond Dukdalf is nog onbekend hoe de toekomst van deze Dickens dag eruit gaat zien. De wijkvereniging wordt in het overleg betrokken.