Ontspanning en gezelligheid tijdens de verwenmarkt voor ouderen

MUNTENDAM - Een succesvolle tweede editie van de Ouderen Verwenmarkt in de Menterne afgelopen vrijdag. De vrijwilligers van Ouderen Actief Muntendam (OAM) organiseerde het geheel dat ditmaal was uitgebreid met een informatiemarkt.

Om 13.30 uur opende de wethouder J.J. Boersma van de gemeente Midden-Groningen de markt door de nagels te lakken van de 101 jarige dame Jo Tonkes-Hollé. Al babbelend kwamen ze er achter dat ze dezelfde hobby deelden. Namelijk schaatsen kijken in Thialf Heerenveen. Toevallig zitten ze beide a.s.11 januari op de tribune tijdens het EK schaatsen.

In de foyer stonden 31 standhouders die de gasten gratis hun behandeling en/of informatie wilden aanbieden. Enkele dames gingen voor een kleine metamorfose. Via de kapper, nagelstyliste, nieuwe make-up en voetenmassage keerden ze later op de dag tevreden huiswaarts. Daarnaast waren er ook infostands van patiëntenverenigingen, thuiszorg, service verlenende instanties, brandweer en een diëtist.

Op het centrale plein kon men genieten van alles wat er om hun heen gebeurde. Zo kwam om 15.00 uur Sinterklaas met pieten prijzen uitdelen die middels hert Rad van Fortuin werden gewonnen.

Om 17.30 kon een grote groep mensen nog nagenieten tijdens het stamppotbuffet.

De organisatie is de groep ondernemers en deelnemers dankbaar en Ouderen Actief kijkt terug op een mooie middag waar 80 tevreden bezoekers naar toe kwamen.