Koopavondconcerten in vanBeresteyn

Duo Maas en Folgerts zingen Groninger liedjes tijdens het koopavondconcert op donderdag 21 november in vanBeresteyn en de Winkler Prins Harmonie treedt er op tijdens het koopavondconcert op donderdag 28 november.

Duo Maas en Folgerts

Het duo Margret Maas en Rieks Folgerts kennen elkaar al jaren. Het klikt niet alleen muzikaal maar het zijn ook echte maatjes. Hun repertoire bestaat voornamelijk uit Groninger liedjes die ze zelf hebben geschreven en in het Gronings vertaald door Dick Kamphuis en Henk Puister. Het duo brengt een avondvullend programma waarin ook Engelstalige nummers aan bod komen. Ze begeleiden zichzelf op gitaar waarbij Rieks een meester blijkt te zijn op de Fender Stratocaster.

Een avond met twee toppers uit de regionale muziekstal. De toegang is zoals altijd gratis. Datum: 21 november. Aanvang: 20:00 uur

Winkler Prins Harmonie

Als de oude Anthonie Winkler Prins nog eens kon zien welke sporen hij heeft achtergelaten in Veendam zou hij trots zijn. Zijn beeld staat voor het Veenkoloniaal Museum wat dankzij zijn inzet één van de eerste Hogere Burgerscholen in ons land was.

Een scholengemeenschap met zijn naam waar voortgezet onderwijs wordt gegeven voor de hele regio en…uit deze school werd de Winkler Prins Harmonie geboren.

Op deze avond brengt het 40 man tellend orkest weer een prachtig programma van harmonie-film- en musicalmuziek. De entree is gratis. Datum: donderdag 28 november. Aanvang: 20:00 uur

Meer informatie over de koopavondconcerten vind je op www.vanberesteyn.nl.