Magische Sinterklaasintocht Veendam

VEENDAM - Voor Sinterklaas was de intocht zaterdag in Veendam er eentje met een magisch tintje. De Sinterklaasintocht in Veendam wordt al jaren met groot plezier georganiseerd door de Stichting Sintcentrale.

Dit jaar is extra groot uitgepakt met de komst van Hans en Steven Kazan. Voor een vol Raadhuisplein hebben vader en zoon Kazan tijdens de Sinterklaasshow gezorgd voor echte magie.

De goedheiligman was omstreeks 13.00 uur met Pakjesboot 12 in de haven van de Blankensteinkade aangemeerd, vergezeld door meer dan 200 pieten. De Sint wachtte een warm welkom door burgemeester Swierstra, samen met kinderen rijendik langs de kades. Meneer Mark verzorgde ook dit jaar weer de presentatie.

Show op het Raadhuisplein

Ieder jaar is op het Raadhuisplein een wervelende show te zien van de bekende vrienden Potloodpiet, Modepiet en Pietje Melodietje, waarbij de zang- en danspieten een mooie uitvoering geven. Voordat De Sint het podium betrad, maakte hij een rondrit in het centrum, onder leiding van een muziekkorps en met de diverse speciale voertuigen van de pieten.

Goochelen, toveren, hoge hoeden en toverstafjes vindt ook Sinterklaas leuk. Het berijden van zijn schimmel Amerigo over de daken heen is ook een knap staaltje van magie. Zijn pieten hadden ook al veel met de toverstaf geoefend, maar konden wel wat hulp gebruiken. De meest magische familie van Nederland bellen was de enigste optie.

De meer dan 300 vrijwilligers van deze stichting zetten zich in om de Sinterklaastraditie in ere te houden. Het 20-jarig bestaan van de Stichting Sintcentrale was reden voor een feestje. Niet alleen voor Sinterklaas, maar juist voor alle bezoekers van de Sinterklaasintocht.