Situatie 't Ruige 'stabiel' na ingrijpen politie

De cliënten van ‘t Ruige Veld in Rolde krijgen weer zorg. Volgens gemeente Aa en Hunze is de situatie op ‘t Ruige ‘stabiel’, na ingrijpen van zorg- en hulpverleners.

Meerdere politieagenten waren vrijdagmiddag en -avond uitgerukt omdat bewoners van de zorginstelling daar met elkaar op de vuist zouden zijn gegaan. Medewerkers van de zorginstellingen die sinds donderdagavond de zorg hebben overgenomen voor 24 cliënten waren vertrokken van het terrein, omdat ze vreesden voor hun veiligheid. De politie werd hierop ingeschakeld, waarna de rust wederkeerde.

Kort geding

De gespannen sfeer bij ‘t Ruige Veld ontstond nadat burgemeester Anno Wietze Hiemstra donderdag besloot om in te grijpen. Volgens de gemeente Aa en Hunze is de situatie op de zorglocatie acuut. Burgemeester Hiemstra heeft de zorg door Stichting Altijd Zorg stop laten zetten. Dit is inmiddels overgenomen door andere zorgverleners.

Stichting spande nog een kort geding aan over het stopzetten van de zorg, maar deze is door de voorzieningsrechter afgewezen.