Gemeente Aa en Hunze: Kijken of zorg wel bij 't Ruige Veld in Rolde kan

De gemeente Aa en Hunze gaat de komende dagen in kaart te brengen in hoeverre de zorg nog wel op ‘t Ruige Veld kan worden verleend. Dit nadat de rechter een directe uithuisplaatsing blokkeerde.

,,We krijgen veel vragen over de actuele situatie rond ‘t Ruige Veld”, laat woordvoerder Edo Jans weten.

Volgens de gemeente Aa en Hunze volgt de rechter de aanpak van burgemeester Anno Wietze Hiemstra wel. Die besloot donderdag, na een inspectie van de gemeente en meerdere instellingen, de zorgverlening door stichting Altijd Zorg per direct stop te zetten.

De burgemeester wilde echter de 24 cliënten van de zorginstelling op vrijdag ook onderbrengen op een andere locatie. Dit omdat het niet veilig zou zijn voor de bewoners en de directe omgeving.

Zorg op locatie

Daar stok de rechter vannacht, nadat Stichting Altijd Zorg een geding aanspande, een stokje voor. ,,De situatie is dat de rechter ons heeft gevolgd in onze aanpak en ons heeft verzocht om voorlopig de zorg op de locatie te verrichten”, meldt de gemeente nu. De zorgstichting probeerde de hele situatie terug te draaien.

Woordvoerder Jans laat weten dat Aa en Hunze druk doende is om in beeld te krijgen of dit überhaupt kan. ,,En zo ja, hoe we dit dan gaan organiseren. Uiteraard in het belang van de cliënten en de omgeving.”