De Westerschool start opnieuw met kerstacties

WILDERVANK - De Westerschool in Wildervank start opnieuw met inzamelingsacties rondom de kerstdagen. Zowel voor de Kledingbank Maxima als voor de Voedselbank worden er dozen spullen ingezameld.

In de week van 16 tot en met donderdag 19 december staan er lege dozen in de gemeenschapsruimte en in de klas klaar om gevuld te worden met allerhande artikelen.

Net als afgelopen jaar is het ook mogelijk om kleding in te leveren voor Kledingbank Maxima. Alle kleding is welkom, dames-, heren- en kinderkleding in alle maten. Zowel zomer als winterkleding mag worden gedoneerd. Ook zwemkleding, schoenen en sportkleding is welkom. De kleding in tassen inleveren.

Deze actie is een mooie gelegenheid om de kledingkast op te ruimen en kleding wat te klein is of niet meer gebruikt wordt te doneren voor het goede doel.

Ook de inwoners van Wildervank in de omgeving die geen kinderen op de school hebben kunnen artikelen doneren voor deze mooie kerstactie. Dit kan in de ochtend van 8.15 uur-.8.30 uur en van 15.00 uur-15.15 uur. Het laatste inlevermoment is tijdens de kerstmarkt die op donderdagavond 19 december op het schoolplein plaats vindt.

„Als school vinden we het belangrijk kinderen te laten inzien dat niet iedereen het altijd even gemakkelijk heeft, maar dat je door maatschappelijk betrokken te zijn wel een positieve bijdrage kan leveren aan verbetering hierin”, aldus het team van de Westerschool.

Ook de Firma Wieringa’s Knappertjes uit Wildervank is dit jaar wederom sponsor met een aantal van hun eigen producten.

De Voedselbank Veendam-Menterwolde heeft vooral behoefte aan: potten/blikken groente, appelmoes, blikken soep, pannenkoekenmix, aardappels, melk, yoki, slagroom, (kerst)koekjes, (kerst)chocolade, pakken/flessen drinken, chocolademelk, chips, koffiemelk, pinda’s, bon bons, borrelnootjes, stroop, hagelslag, pindakaas, jam, chocopasta, macaroni, leverpastei, knakworstjes, rijst, kroepoek, roosvicee, tomatenpuree, koffie, mayonaise, ketchup, vruchten in blik, rookworsten en thee.

Daarnaast is er ook behoefte aan de volgende non-food artikelen: Douchegel, afwasmiddel, luiers, maandverband, shampoo, tandpasta, wc-papier en keukenrollen.