Aa en Hunze pleit voor onderzoek naar fietssnelweg tussen Gasselte en stad Groningen

De gemeente Aa en Hunze wil dat de provincie Drenthe onderzoekt of er een snelfietsroute over de Hondsrug kan komen. Die moet dan worden aangelegd van Gasselte naar Groningen.

Donderdagavond diende de PvdA in de gemeenteraad van Aa en Hunze tijdens de begrotingsbehandeling een motie in waarin wordt gevraagd om een studie naar een dergelijke fietssnelweg. Vrijwel alle partijen ondersteunen de oproep.

Wethouder Henk Heijerman (Gemeentebelangen) heeft het ook omarmd en beloofde dit namens Aa en Hunze neer te leggen bij de verantwoordelijk Drentse gedeputeerde: Cees Bijl (PvdA).

Volledig langs N34

De PvdA vindt het belangrijk dat er bij het onderzoek naar een mogelijke fietssnelweg tussen Gasselte en Groningen wordt gekeken of dit tegelijkertijd met de aanpak van de N34 kan gebeuren. De fietssnelweg zou dan volledig langs de N34 moeten lopen.

Aa en Hunze wil dit samen oppakken met buurgemeente Tynaarlo, de provincie Drenthe, het Recreatieschap en de Fietsersbond. De PvdA Aa en Hunze hoopt dat een eventuele nieuwe route voor de fiets aangesloten kan worden op een andere snelfietsroute: de Groene As (die loopt van Assen naar Groningen).