Schaatsster Claudia Pechstein baalt van Groningse bondscoach Erik Bouwman: een verontschuldiging zou gepast zijn

De Duitse schaatsster Claudia Pechstein wil excuses van Erik Bouwman, de Groningse bondscoach bij de nationale ploeg. De 47-jarige Pechstein heeft een moeizame verhouding met de Duitse bond. Ze traint al een aantal weken mee met de Poolse selectie omdat ze in het voorseizoen van Bouwman te horen kreeg dat ze niet meer welkom is.

„Nadat de bondscoach had gezegd dat hij er geen zin in had dat ik zou meetrainen, zat er voor mij niets anders op dan naar Polen gaan”, aldus Pechstein. De oorzaak van het probleem ligt bij de WK afstanden van begin dit jaar in Inzell, waar Pechstein niet wilde meedoen aan de ploegenachtervolging omdat ze de voorkeur gaf aan haar individuele afstanden.

Nergens zo weinig waardering

„Er is waarschijnlijk geen sportbond ter wereld waar ik zo weinig waardering krijg als bij de Duitse schaatsbond”, zei de vijfvoudig olympisch kampioene aan de vooravond van de nationale kampioenschappen. „Dat ligt aan de mensen daar. Een verontschuldiging van Erik Bouwman zou gepast zijn. Maar zoals hij zich tegenover mij heeft gedragen, kan ik me niet voorstellen dat ze me vragen terug te komen.”