De nieuwe wintermode wordt divers

Aangeboden door: The Bagstore

Na de herfst komt natuurlijk de winter. En ook al ben je nog niet toe aan sneeuw en nog meer kou, je verheugen op de nieuwe mode geeft je snel een warm gevoel. Heerlijk weg dromen op de bank met een kop warme thee (of glas rode wijn). Ga jij deze winter voor chique of praktisch strak? Deze winter mag het beide.

Bepaalde trends komen na verloop van tijd weer terug. Dacht je een paar jaar geleden nog dat je nooit meer hoge broeken of wijde pijpen zou dragen, hangt de winkel er nu weer vol mee. Iets aangepast aan de tijd van nu maar de trend van toen is duidelijk te zien. Pastelkleuren uit de jaren 80 en de kleding uit de films “Saterday night fever” of “Dirty Dancing”.

Spijkerbroeken op hun best

Dacht jij dat de spijkerbroek er altijd en vanaf het begin al hip was? Niets is minder waar. In het begin werd de spijkerbroek vooral gekocht werd door harde werkers. Pas in de jaren twintig en dertig werd dit kleding stuk een meer alledaags draagbaar item. Deze verschuiving was vooral te danken aan de filmindustrie. De graag geziene films waarin cowboys in spijkerbroeken op het beeldscherm verschenen trokken vooral bij de jongere bezoekers veel aandacht. En zij wilde er net zo stoer uitzien als de filmsterren. 

Na America kwam de spijkerbroektrend pas na de Tweede Wereldoorlog in Europa op gang. Dit kwam dan weer doordat er tienduizenden Amerikaanse soldaten in Europa kwamen en zij de sterke spijkerbroeken droegen. Toen de soldaten nadat de oorlog was afgelopen naar huis gingen, lieten velen de spijkerbroeken achter. Omdat de Europeanen na de bevrijding Amerika als het grote voorbeeld zagen, wilden ze net als hun voorbeelden ook spijkerbroeken dragen.

Tegenwoordig is de spijkerbroek dus niet meer weg te denken. Ze zijn er in alle maten, vormen en kleuren. Voor de stoere scholier die dagelijks in trein en bus met een Anti diefstal rugzak van XD Design zich door de menigte wurmt om er voor te zorgen op tijd bij college te zijn. Maar ook voor de galante modieuze vrouw die in plaats van een praktische rugzak liever voor een design tas van Ted Baker en hoge hakken kiest.

Ruitjes

Naast de altijd terugkomende spijkerbroek is ook de ruit weer terug van (eigenlijk nooit) weggeweest. De beroemdste ruit is natuurlijk de tartan, afkomstig uit Schotland waar onder andere kilts van worden gemaakt. Deze ruiten ontstaan door met verschillende kleuren zowel horizontaal als verticaal draden banen te weven. Er ontstaan zo kleurenblokken en kruispunten waarin andere kleuren naar voren komen. 

Een leuk weetje is dat van oudsher alle Schotse regio's en soms zelfs ook bepaalde (rijke) families of clans eigen kleuren en ruitpatronen hadden. En deze winter is het weer helemaal hip. 

Verder blijven de glamour outfits en de glitters ook deze feestdagen weer de boventoon voeren. Filmsterrenlooks met ouderwetse opgestoken of juist trendy pittige korte kapsels zijn helemaal in. 

En vergeet de lange oversized jassen niet. Daar kun je niet alleen in gezien worden, daar moet je in gezien worden.