VEENDAM Nederlanders zetten gezondheid hoog op het lijstje. Maar hoe weet je of je gezond bent en of je oud wordt? Is het je gewicht, je bloeddruk of je bloedsuikerspiegel? Of misschien je vetpercentage of je cholesterol?

„Recente onderzoeken laten zien dat onze levensverwachting juist niet door déze dingen maar door iets onverwachts bepaald wordt. De allesbepalende gezondheidsfactor is spierkracht”, aldus he team van Fit20.

Spierkracht is de beste voorspeller van je levensverwachting. Hoe sterker je bent, hoe groter de kans dat je gezond oud wordt. Vooral je grijpkracht blijkt een belangrijke indicator te zijn, dus hoe hard je nog kan knijpen. Het draait niet alleen om spiermassa maar om de kwaliteit van je spieren. Spieren maken daarnaast hormonen en hormoonachtige stoffen aan. Die reguleren onze stofwisseling en ons immuunsysteem. Ze bepalen of we goed herstellen van een operatie en hebben een anti-virale werking. Ze zijn van grote invloed op de gezondheid van ons hart en zorgen voor sterke botten. Tenslotte blijken spieren zelfs een positief effect te hebben op onze hersenen en op de kans of we Alzheimer krijgen of we een depressie te boven komen. Na je 30e neemt automatisch ieder jaar 1 tot 1,5% van je spiermassa af. Om sterk te blijven en gezond ouder te worden moet je vroeg beginnen te trainen.

Hoe sterk ben jij?

Als je wel wat extra spierkracht kan gebruiken bedenk dan dat de intensiteit van je spiertraining veel belangrijker is dan hoe vaak je traint. Juist korte maar zeer intense spiertraining zorgt voor goede kwaliteit in je spieren. Veel mensen vinden het moeilijk om zo te trainen. Gelukkig zijn er fitness studio’s die er helemaal op gericht zijn om onder persoonlijke begeleiding veilig, kort en heel intensief te trainen. In 20 minuten per week kun je deze spierkracht al opbouwen! Wil je vitaal blijven? Zet dan zelf de eerste stap.

Ttrainen met je eigen coach

Bij fit20 train je wekelijks met een personal coach, alleen of met z’n tweeën. De succesformule van fit20 zit ‘m in de intensiviteit van de training. Twintig minuten trainen en je bent klaar voor de rest van de week.

Kijk voor informatie op www.fit20veendam.nl of http://www.fit20stadskanaal.nlof bel om een afspraak te maken voor een gratis kennismakingstraining.

fit20 Veendam is gevestigd aan de Cereslaan 2 in Veendam en bereikbaar op nummer 0598 592 364