Zonder jas je skitechniek bijschaven?

VEENDAM - Goed nieuws voor iedereen die graag op de lange latten staat. De Veenpoort in Veendam heeft een echte skischool. Zowel beginnende als vergevorderde skiërs kunnen hun techniek bijschaven.

Onderzoek wijst uit dat enkele uren trainen op een oneindige piste in een indoor skicentrum ongeveer gelijk staat als een week lang les krijgen in een klasje in Oostenrijk. In het skicentrum zijn twee rolbanen geïnstalleerd met daarop skimatten. De matten draaien voortdurend rond en via spiegels kan de skiër goed zijn eigen skihouding controleren.

Bij de skischool Veenpoort Mountains wordt les gegeven door gediplomeerde leraren volgens de methodische opbouw van de Nederlandse Ski Vereniging. Het primaire doel is het plezier in skiën. Door de methodische opbouw leer je technisch beter skiën waardoor je later in de sneeuw nog beter en met meer plezier zult skiën.

Het trainen op de rollenskibanen is ook ideaal voor mensen die angst hebben tijdens het skiën. Het verbeteren van de techniek zal resulteren in meer zelfvertrouwen tijdens het skiën in de sneeuw.

Indoor skiën voor elk niveau

Voor de beginnende skiër kan de baan ingesteld worden op een lage snelheid. Wordt het niveau van de skiër hoger, dan zal de snelheid van de baan worden opgevoerd en kan zelfs de helling van de baan vergroot worden. De baan blijft dus voor ieder niveau uitdagend.

Het trainen op de skibaan is de ideale voorbereiding op de skivakantie. Voor de vakantie wordt de techniek geoefend en zo mogelijk verbeterd. Ook zeer belangrijk als voorbereiding op de skivakantie is het trainen van de ski-specifieke spieren waardoor de kans op spierklachten tijdens de skivakantie aanzienlijk verminderd wordt.

Indoor skiën als sport

Indoor skiën hoeft niet slechts een voorbereiding te zijn op de skivakantie. Vind je het skiën op de indoor baan leuk en zou je dat als sport willen bedrijven dan is dat uiteraard ook mogelijk. Door wekelijks een uurtje te skiën zal je fitheid snel verbeteren. Een leuk alternatief voor de sportclub.

Het indoor skicentrum is erg leuk voor kinderen en volwassenen die een keertje recreatief willen skiën. Wil je een origineel bedrijfsfeestje of vrijgezellenfeestje organiseren? Combineer dan een uurtje op de oneindige piste met gezellig steengrillen in het restaurant.

Ski’s en skischoenen worden beschikbaar gesteld.

Open dag

Op zondag 20 oktober tussen 14.00 en 18.00 uur houdt de Skischool een open dag. Tijdens de open dag zullen enkele demonstraties gegeven worden door de ski-instructeurs en worden belangstellende de gelegenheid gegeven de baan gratis te proberen.