College vraagt krediet aan voor doorfietsroute Groningen-Assen

Het college van burgemeester en wethouders stemt in met het voorlopige ontwerp voor het Asser gedeelte van de doorfietsroute tussen Groningen en Assen.

De gemeente Assen meldt dat de afspraken met eigenaren van percelen, de Asser roeiclub en met de aangrenzende bedrijven in het plan zijn verwerkt. Daarnaast zijn de reacties van de inloopavond van 3 september meegenomen.

Vissers en hondenbaasjes

Voor vissers blijven de huidige visplekken op de fiets en lopend bereikbaar. Vissers die met de auto komen kunnen terecht bij een aantal visplekken aan de noordkant van het Havenkanaal, tussen de Lonerbrug en de Europaweg Noord.

Veel hondenbezitters reageerden op het wegvallen van de uitrenmogelijkheid voor honden op het zandpad langs de route. Een nieuwe ronde vanuit Marsdijk, langs het spoor en via de Enkeerdbrug wordt hiervoor in de plaats aangelegd. De komende tijd wordt deze route verder uitgewerkt.

7,7 miljoen euro

Voor het doorfietspad, genaamd ‘De groene as’, wordt een krediet van 7,7 miljoen euro aangevraagd bij de gemeenteraad. Uiteindelijk zullen de kosten lager uitvallen door een provinciale subsidie. In november vergadert de Raad over de kredietaanvraag.