Qbuzz zet extra bussen in tijdens Zuidlaardermarkt

Vervoerder Qbuzz zet extra bussen in tijdens de Nacht van Zuidlaren op 14 oktober en de Zuidlaardermarkt op 15 oktober.

Voor bezoekers rijden extra bussen op lijn 5 (Annen - Zuidlaren - Groningen). Ook kan er gebruik worden gemaakt een speciale Zuidlaardermarkt lijn 48 (Veendam - Zuidlaren) en rijdt lijn 44 (Hoogezand - Vries) door naar Assen met grote bussen.

Lijn 5 rijdt op de route Gieten, Annen, Zuidlaren, P+R Haren en het hoofdstation Groningen elk uur tijden de Nacht van Zuidlaren. Op de dag van de Zuidlaarmarkt rijdt lijn 5 minimaal elk kwartier tussen Annen, Zuidlaren en Groningen. Normaal rijdt deze ’s nachts niet en overdag minimaal twee keer per uur

Dit jaar vertrekken extra ritten vanuit Gieten. De bussen vertrekken vanaf het knooppunt bij de N33 en N34 om 22:26, 22:31, 23:01 en 0:01 uur naar de Julianalaan in Zuidlaren.

Voor bezoekers van de Nacht van Zuidlaren en de Zuidlaardermarkt rijdt een extra bus op lijn 48 tussen Veendam en Zuidlaren. Deze bus rijdt van maandagavond 21.00 uur tot dinsdagavond 18.00 uur elk uur. Ook ’s nachts rijdt deze lijn elk uur.

Normaal rijdt bus 44 in de spits elk uur met een achtpersoonsbus op de route Harkstede, Hoogezand, Zuidlaren en Vries. Tijdens de nacht van Zuidlaren en de Zuidlaardermarkt rijdt deze lijn dag en nacht elk uur met een grote bus op de route Hoogezand, Zuidlaren, Vries en Assen. Tussen Harkstede en Hoogezand rijdt overdag elk uur een achtpersoonsbus.

De van de Zuidlaardermarkt bussen staan op www.qbuzz.nl/gd. Meer informatie over de Zuidlaardermarkt op www.zuidlaardermarkt.eu.