VEENDAM - Zaterdagavond gaf het streetdanceteam van Oxygym in de Grote Kerk van Wildervank een spetterende show. Er werd gedanst op de werken van Bach op het orgel. Wim de Olde was de gastheer van dit bijzondere 'Dans-en-'t orgel' evenement.

In de provincie zijn er veel prachtige orgels. Ook in kerken die niet meer als zodanig in gebruik zijn. De 'Stichting Erfgoedpachters' zocht naar een manier om dit instrument ook op een andere manier in te gaan zetten (iets dat voeger overigens ook wel al gebeurde). De stichting heeft daarvoor "Het mooiste van 2 werelden" bedacht. Erfgoedpachters werkt samen met Stichting Groningen Orgelland en aan de orgelcommissies was gevraagd of er lokaal met clubs of verenigingen kon worden samengewerkt.

Wim de Olde van de Grote Kerk in Wildervank was benieuwd of het iets voor Margriet van der Laan en haar streetdance team van Oxygym kon zijn. Margriet was enthousiast bij het zien van het interieur en bij het horen van het prachtige Walckerorgel in de kerk. Ook de meiden van Oxygym waren enthousiast.

De jonge organist Jochem van der Laan zag er wel een uitdaging in. Van het VKSO was slagwerker Gosling Veldema gestrikt. Voor de organist was het met de slagwerker spelen ook even iets anders. Normaal is de organist de baas, nu was de slagwerker het. Wim de Olde zorgde nog voor de juiste belichting met mooie effecten.

Het pakte geweldig uit. Op de muziek van Bach op het orgel met slagwerk, en mooie lichteffecten met welhaast een mysterieuze uitstraling, heeft het streetdance team van Oxygym o.l.v. Margriet van der Laan een geweldige show gegeven.