Kleindierenshow in de Eurohal Zuidbroek

ZUIDBROEK - De Winschoteer Pluimvee en Konijnenclub houdt op 27 en 28 september de jaarlijkse kleindiershow in de Eurohal in Van der Valk Zuidbroek.

Nieuw dit jaar is de eendaagse caviakeuring op zaterdag. Zo hoeven de diertjes niet te overnachten in een vreemde omgeving.

Deze kleindiershow is een grote show met een provinciale uitstraling. Diverse speciaalclubs brengen er hun districtshow onder en de Groninger Pluimvee Club haar clubshow. Het organiseren van een dergelijk grote show waar ook dit jaar weer ruim 800 kleindieren komen, vergt veel voorbereiding. Vooral de dagen voorafgaand aan de kleindiershow zijn hectisch. Vanaf maandag 23 september richten vrijwilligers de hal in, zodat op donderdagmiddag alle dieren een eigen plek hebben met stro, voer en water.

Wanneer vrijdagmiddag 27 september om 14:00 uur de deuren voor de bezoekers opengaan, kunnen ze verschillende soorten kleindieren bewonderen. Een grote verscheidenheid aan kippen, konijnen, duiven, watervogels en siervogels in diverse kleuren en veersoorten zijn aanwezig.

Op zaterdag 28 september zijn maar liefst 63 cavia’s in diverse kleuren en haarsoorten te bewonderen. De dieren zijn allemaal door keurmeesters beoordeeld. Ook Aviornis is dit jaar weer aanwezig. Ze tonen zeer zeldzame vogels uit vogelparken en van particuliere collecties.

Naast de tentoongestelde dieren bieden fokkers ook kleindieren aan voor de verkoop, zijn er diverse stands aanwezig en kunnen beginnende hobbyisten informatie krijgen over het houden van kleindieren.

Bezoekers zijn hartelijk welkom op de kleindiershow op vrijdag 27 september 2019 van 14:00 tot 21:00 uur en op zaterdag 28 september 2019 van 10:00 tot 16:30 uur.