Najaarsplantenmarkt bij Tuingoed Foltz

MEEDEN - Als feestelijke afsluiting van de zomer houdt Tuingoed Foltz in Meeden een Najaarsplantenmarkt die plaatsvindt op 21 en 22 september èn 28 en 29 september.

Ter ere daarvan gelden flinke kortingen op vrijwel alle planten. Ook worden er alleen tijdens deze weekenden grote pollen uit de tuin verkocht. Op zondag 22 september is Jasper Helmantel van kwekerij De Heliant te gast met een prachtig assortiment verwilderingsbollen.

Plantperiode bij uitstek

Het najaar is de beste tijd om te planten. Een plant die nu de - nog warme - grond in gaat, heeft volgend jaar al een flinke voorsprong. Extra aandacht is er dit weekend voor siergrassen en najaarsbloeiers als herfstanemoon, zilverkaars, asters, zonnehoeden en Salvia’s.

Andries Bierling geeft op beide zondagen om 14.00 uur een rondleiding door de tuinen en geeft daarbij ook informatie het gebruik van siergrassen in de privétuin.

In de tuinen staan tot eind september beelden van Alinda Ottens, Moniek Westerman en René de Boer opgesteld. Engelse teas & scones en Gronings-Brabants gebak maken er een nazomers tuinfeest van.

De Najaarsplantenmarkt is alle dagen geopend van 10.00 tot 17.00 uur. De toegang is gratis.