Nedmag hoofdsponsor van gepromoveerde Veendam 1894

Nedmag is voor de komende drie jaar de hoofdsponsor van het gepromoveerde Veendam 1894.. Voorheen sponsorde Nedmag de Veendammer voetbalvereniging als stersponsor. Algemeen-directeur Bert Jan Bruning: ,,Het bestuur kwam vorig jaar bij ons om te vragen of wij hoofdsponsor wilden worden. Het is niet dat wij de club zelf hebben benaderd.”

Over de hoogte van het bedrag werd geen uitspraak gedaan. Het bedrijf is met sponsoring heel actief in de omgeving. ,,Wij vinden het belangrijk een goede verbinding met de omgeving te hebben. Er wordt ook vaak iets gezegd over spiegeltjes en kraaltjes. Ik ben het daar totaal niet mee eens en we doen het al jaren. We vinden het belangrijk om te laten zien dat we er zijn, en dat wij initiatieven die hier leven ondersteunen. Dat maakt ook de leefbaarheid van de omgeving groter. Ik wil zelf ook graag in een dorp wonen waar dingen gebeuren.”

Met de nieuwe selectieprocedure is bij Veendam 1894 weer een nieuw team gemaakt met als doel om als een van de vier grootste clubs in de regio weer op hoog niveau mee te kunnen komen. Er zijn dertien nieuwe spelers aangetrokken, zeven uit de eigen jeugd, vier van buitenaf en twee spelers uit de derde klasse.

Trainers Jouad Boufarra en Jans Vazel trainen het eerste en tweede elftal als één groep. ,,Het afgelopen seizoen zijn wij met het eerste elftal gepromoveerd. Het jaar daarvoor is het tweede elftal al naar de reserve eerste klasse gepromoveerd”, zegt trainer Boufarra. Vazel is coach van het tweede elftal en Boufarra van het eerste. De twee trainers werken samen om een sfeer van eenheid te creëren en geen onderscheid te maken.

Trainingskamp in Noordwijk

Meteen na de lunch bij Nedmag zijn de twee teams ook als één groep afgereisd naar het trainingskamp in Noordwijk. Het is het laatste teambuildingsmoment voorafgaand aan de nieuwe competitie. ,,We kunnen nu de puntjes op de i zetten voor het proces van straks. Dan zijn we veertig weken, drie keer per week met elkaar bezig. Iedereen is welkom, maar wij vinden het vooral belangrijk dat wij onze eigen jongens ook echt daadwerkelijk de stap kunnen laten maken van de zaterdag- naar de zondagcompetitie.”