Albatros op volle sterkte in actie tijdens jubileumconcert in Veendam

Na een periode met pieken dalen gaat Christelijk Mannenkoor Albatros uit Nieuwe Pekela een druk najaar tegemoet.

De mannen zijn met de repetities gestart. Een aantal aspirant-koorleden heeft zich bij het koor gevoegd en nieuwe liederen worden ingestudeerd.

Albatros heeft een hectische periode achter de rug met mooie momenten zoals het 85-jarig jubileum, de opname van de nieuwe cd, concert-trip naar Engeland, maar ook een verdrietige periode vanwege het overlijden van befaamde en geliefde dirigent Anton Stulp.

In mei heeft opvolger Cas Straatman het stokje overgenomen. Een soepele overgang aangezien Straatman het koor al jaren begeleidt op de piano. De mannen van Albatros zien het nieuwe seizoen met een volle concertagenda met vertrouwen tegemoet.

Te beginnen met het divers opgezette theaterconcert in vanBeresteyn Veendam op zaterdag 28 september. Van Russische Kozakkenliederen tot aan Groninger liedjes van Ede Staal en Hallelujah van Cohen. Ook is er een speciaal gastoptreden van Bas Schipper, Veendammer van het jaar 2018, vanwege zijn spontane actie met pianospel op NS-stations voor het goede doel.

Diezelfde zaterdag zal het koor ’s middags om 17.00 uur eerst nog medewerking verlenen aan de provincie-brede recordpoging Grunnens Laid zingen op het Museumplein te Veendam. En zondag 29 september zingen de heren nog tweemaal tijdens Tocht om de Noord in de RK Kerk in Oude Pekela.