Voor ieder wat wils op Pruiverij & Oetmaarkt

VEENDAM - De Pruiverij met de Oetmaarkt in het centrum van Veendam is als culinair en cultureel evenement al sinds vele jaren een begrip. Voor het tweede jaar op rij was het een eendaags evenement omdat de reacties van vorig jaar goed waren.

Afgelopen zaterdag was vanwege de aanpak van de Promenade de Pruiverij & Oetmaarkt op twee locaties, op het Museumplein en het Veenlustplein. Laatstgenoemde was er overigens een mooie locatie voor.

Ondernemers presenteerden zich met hun exclusieve hapjes en drankjes. Met de Oetmaarkt werd door vanBeresteyn tevens de aftrap gegeven voor het nieuwe theaterseizoen 2019-2020. Het publiek kon kennis maken met een afwisselende verzameling van artiesten die het komend seizoen op de planken komen.

Brandweerman Sam kwam langs voor een Meet & Greet. En konden kinderen met hem op de foto. ‘s Middags gaf Jan Henk de Groot een optreden in de foyer. En werd er door de Muziek- Dans- en Theaterschool presentaties gegeven.

’s Avonds werd door Kees van Amstel een preview van zijn voorstelling gegeven, zong Wia Buze en kwam de jonge pianist Rangel Silaev spelen. De toeschouwers konden tijdens de feestelijke openingsavond als eersten de nieuwe zitstoelen op de nieuwe tribune uitproberen.

Nieuw waren de rondleidingen door het gebouw, in samenwerking met grandcafé vanBeresteyn, het Veenkoloniaal museum en de Muziek- Dans- en Theaterschool. Er was veel animo voor om eens een kijkje achter de schermen te komen nemen en de kleedkamers te zien. Docenten van de Muziek- Dans en Theaterschool lieten in een gezamenlijk optreden zien wat ze kunnen.

Het was met dit alles met voor ieder wat wils meer dan voldoende reden om naar Veendam te komen.