Be Quick richt pijlen op meidenvoetbal

regio - Steeds meer meiden beginnen met voetballen. Het is voor vrouwen de snelst groeiende sport. Dit ontgaat Be Quick 1887 niet.

De club wil graag meegaan met de grote ontwikkeling die vrouwenvoetbal momenteel doormaakt. Daarom gaat Be Quick 1887 meer ruimte en mogelijkheden bieden voor meiden binnen haar beleid.

In een aantal Be Quick 1887-teams staan meiden al wekelijks hun ‘mannetje’ tussen de jongens. Bijvoorbeeld Amélie Hoendermis en Demie Werther, beiden uitkomend voor JO14-1 en de KNVB. En niet te vergeten Femke Pietersma komende uit de jeugdopleiding van Be Quick 1887 en dit seizoen uitkomt voor SC Heerenveen en Oranje O15.

Voor een goede ontwikkeling is het noodzakelijk dat speelsters training krijgen van gediplomeerde trainers en onder weerstand hun wedstrijden spelen. Daarom kiest Be Quick 1887 ervoor om meiden onder te brengen bij jongensteams. Uiteraard maken deze meiden net als jongens kans om in een van de selectieteams te komen.

Be Quick 1887 hoopt niet alleen meiden uit de stad Groningen maar ook uit de regio aan zich te binden. Zo komt Amélie uit Appingedam, Demie uit Delfzijl en Femke uit Gieten.