Meezwemmen met de City Swim kan nog

REGIO - Goede weersvoorspellingen, nu al een record aantal deelnemer en water van prima zwemkwaliteit. Niets lijkt een prachtige editie van de Groningen City Swim op zaterdag 31 augustus in de weg te staan.

Deelnemen kan nog! Tot 28 augustus kunnen zwemmers zich aanmelden voor een prachtig tochtje door de Groningse diepen. Om 19:00 uur zal een record aantal zwemmers het water in springen. Allemaal voor het goede doel.

Waterkwaliteit goed

Zoals ieder jaar meet het Waterschap Hunze en Aa’s de waterkwaliteit voor de Groningen Swim Challenge. Voor zowel het Reitdiep als de Groningse diepen is de zwemkwaliteit weer goed.

De tocht is anderhalf kilometer lang en voert door de Groningse diepen. De Swim Challenge stelt zich ten doel geld in te zamelen voor kankeronderzoek in het UMCG. Die anderhalf kilometer zijn ook de laatste meters voor de zwemmers van de Groningen Swim Challenge. Zij zijn de gehele dag vanuit Zoutkamp onderweg naar de Oosterhaven. Alle zwemmers komen gezamenlijk het water uit op een feestelijke finishlocatie.

Bovendien zwemt ambassadeur Arjen Robben vanaf de Dorkwerdersluis liefst acht kilometer richting de stad om aandacht te vragen voor de Groningen Swim Challenge en kankeronderzoek in het UMCG.

Alle lijntjes komen rond 20:00 uur samen in de Oosterhaven met een feestelijke afsluiting en bekendmaking van het eindbedrag.