Provincie grijpt in na reeks ongevallen: Oprit Pekela-Zuid op de N366 per direct afgesloten voor verkeer

Het verkeer kan per direct geen gebruik meer maken van de oprit Pekela-Zuid richting Stadskanaal. De provincie Groningen heeft dit besloten, nadat deze zomer ter hoogte van de aansluiting Pekela-Zuid meerdere ongevallen plaatsvonden.

De druppel die de emmer deed overlopen was het ongeval woensdag tussen een vrachtwagen en twee personenauto’s, zie: ongeval woensdag

De noordelijke op- en afrit bij Pekela-Zuid was al gestremd voor verkeer in verband met de werkzaamheden aan de N366. De afrit vanuit de richting Veendam richting Pekela-Zuid is nog open voor bestemmingsverkeer.

Verkeer vanuit Pekela-Zuid wordt nu via de parallelweg langs de N366 omgeleid naar Alteveer. Vanaf Alteveer kan het verkeer doorrijden op de N366. Hiervoor wordt de parallelweg Pekela – Alteveer tijdelijk een eenrichtingsweg in de richting van Alteveer.

De afrit Pekela-Zuid blijft vanuit de richting Veendam alleen beschikbaar voor aanwonenden en bestemmingsverkeer. Vanuit de richting Stadskanaal blijft de afrit afgesloten.

Werkzaamheden N366

De provinciale weg N366 was jarenlang een van de meest onveilige wegen in de provincie Groningen. De provincie Groningen werkt samen met verschillende gemeenten, Politie Noord-Nederland en het Openbaar Ministerie samen om de verkeersveiligheid op de weg te verbeteren.