Mannenkoor onderweg naar de 80 leden

ZUIDLAREN - Het Christelijk Zuidlaarder Mannenkoor telt op dit moment 75 leden.

Het afgelopen jaar heeft het koor drie nieuwe leden ontvangen. Op 27 augustus begint het nieuwe seizoen 2019-2020. En een nieuw lid heeft zich alweer aangemeld. Zo langzamer hand breidt het koor zich uit naar de 80 leden. Er staan dit najaar een zestal optredens gepland, zo ook in Wildervank.

Met als hoogtepunt het tweejaarlijks kerstconcert in de Vrijgemaakte kerk. In het jaar 2020 zijn diverse optredens gepland. Het voorjaarsconcert in Wildervank is een groots optreden samen met het Roder Jongenskoor. Vanuit Zuidlaren wordt met een oldtimerbus van het Bus Museum uit Hoogezand de vaste aanhang van het koor naar Wildervank vervoerd. Omdat het koor regelmatig een optreden verzorgt zijn nieuwe leden van harte welkom.

„Het zou fantastisch zijn om door te groeien naar 80 leden. De repetities worden wekelijks gehouden, op de dinsdagavond van 19.45 tot 21.45 uur in één van de zalen van het verenigingsgebouw De Meent van de Protestantse Laarkerk aan de Stationsweg 158, te Zuidlaren. U kunt daar kennis maken met het koor. Mocht u besluiten of het zingen in een mannenkoor iets voor u is, dan kunt u als gast-lid de eerste twee maanden vrij van contributie, deelnemen aan het koor. Het repertoire van het koor omvat ruim 400 nummers.”

Het koor staat onder leiding van dirigent/bariton Frits Vugteveen en vaste begeleider Dirk Swama.

Op 14 september wordt de jaarlijkse barbecue gehouden en zal ook de presentatie van de nieuwe CD plaatsvinden. Deze opnames zijn gemaakt van het voorjaarsconcert in maart van dit jaar. Deze cd is verkrijgbaar via de leden van het koor voor de prijs van € 10,00.