Repair Café: Weggooien? Mooi niet!

Veendam - Wat doe je met een broodrooster die het niet meer doet? Met een fiets waarvan het wiel aanloopt? Een jas waar de knoop af is of het zoompje dat steeds los laat? Weggooien? Mooi niet!

Er wordt donderdag 29 augustus een Repair Café bijeenkomst gehouden in De Buurtschuur in Veendam. Daar draait het die middag allemaal om repareren. Tussen 13:00 uur en 15:30 uur staan diverse vrijwillige reparateurs klaar om te helpen bij alle mogelijke reparaties. Mensen die het Repair Café bezoeken nemen van thuis kapotte spullen mee. Alles wat het niet meer doet is welkom en maakt kans op een geslaagde reparatie.

De vorige keer waren er ook handige handen aan de naaimachine en dat bleek een mooie aanvulling op de technische vaardigheden die al in huis waren. „Dus mist u een knoop aan een jas of heeft u een apparaat dat het niet meer doet? Laten we dan kijken of we daar in het Repair Café bij kunnen helpen.”

„Wilt u er zeker van zijn dat de juiste knoop of rits aanwezig is, dan kunt u hierin het beste zelf voorzien. Daarnaast verzamelen we graag ritsen en knopen die door u niet meer gebruikt worden. Hier kunnen we wellicht een ander weer blij mee maken.”

Door repareren te promoten, wil Repair Café Veendam bijdragen aan het verkleinen van de afvalberg. Veel spullen zijn na een eenvoudige reparatie nog prima bruikbaar. Bovendien staat naast het repareren bij het Repair Café ook ontmoeting centraal. Het Repair Café is ook bedoeld om mensen op een andere manier met elkaar in contact te brengen. Samen repareren kan leiden tot hele leuke contacten.

Je vindt het Repair Café in De Buurtschuur, Jakob Bruggemalaan 72a in Veendam.