Stichting Eerste Hulp kan de weg weer op

VEENDAM - De stichting Eerste Hulp heeft een bijzondere donatie gekregen. De kracht van de Veenkoloniën heeft Eerste Hulp namelijk een bus geschonken.

„We zijn hier natuurlijk superblij mee, want zo kunnen we nog meer mensen bereiken en helpen”, aldus oud-inwoonster van Veendam Jannie Orsel, voorzitter van de stichting Eerste Hulp. Met haar stichting helpt Jannie mensen die het financieel moeilijk hebben. Hiervoor bestaat de stichting globaal uit vier onderdelen. Naast de kringloopwinkel de Snuffelshop in Heiligerlee, is er dierenhulp, de moestuin en een online platform waar totaal ruim 4000 leden elkaar gratis bijstaan met diverse hulpvragen.

De opbrengsten van de kringloopwinkel komt minus de kosten weer ten goede aan de minima. Een enkel voorbeeld hiervan is het uitdelen van kerstpakketten of het organiseren van een Sinterklaasfeest.

De stichting draait op vrijwilligers en op de giften van burgers in de vorm van onder andere goederen voor de Snuffelshop. Niet zelden moeten de vrijwilligers inboedels of bijvoorbeeld witgoed ophalen. De bus ging onlangs echter kapot en kon ook niet meer gerepareerd worden. Bewonersraad Kracht van de Veenkoloniën maakt zich sterk voor allerlei bewonersinitiatieven in de regio, en schonk Eerste Hulp dus een bus. „Echt fantastisch, geen woorden voor”, aldus Orsel.