Mooijman maakt muzikale comeback met nieuwe single na faalangst

Colin Mooijman, geboren in Veendam heeft zijn debuutsingle ‘Niet zo serieus’ uitgebracht.

Mooijman won ruim 15 jaar geleden de Groninger Popprijs met de groep ‘De Noordelijke Alliantie’. Hij timmerde aardig aan de weg maar stopte wegens faalangst abrupt met zijn muzikale carrière.

Colin, inmiddels een echte stadjer, kroop achter de camera en ging onder andere aan de slag als camera-journalist. Toch bleef de muziek kriebelen waardoor hij eind afgelopen jaar meedeed aan ArtRocks. Nadat hij de regionale voorronde won, belandde hij in de finale in de Amsterdamse Paradiso.

Hij heeft inmiddels zijn draai in de muziek opnieuw gevonden. Momenteel werkt hij aan zijn debuut EP die eind 2019 moet uitkomen.

De nieuwe single ‘Niet Zo Serieus’ schreef Colin naar aanleiding van een gesprek met een goede vriendin. ‘Nadat ze al hun problemen, beslommeringen en onzekerheden tot in den treuren besproken hadden kwamen ze tot de troostende conclusie: ‘We nemen het leven te serieus’.

Voor Colin betekent het leven niet zo serieus nemen ook dat hij zich geen zorgen wil maken over hoe z’n muziek ontvangen wordt. Over of het wel goed genoeg is. Of het wel ergens op slaat wat hij doet. “Ik wil m’n liedjes maken omdat ik het mooi vind om te doen. En omdat ik mezelf, mijn vrienden en misschien ook anderen er mee kan inspireren. Het gedoe, gedonder en de onzekerheden wat af en toe de kop op steekt probeer ik met dit liedje te neutraliseren,” aldus Mooijman.

Het nummer kreeg ook een videoclip welke werd opgenomen in zwembad de Papiermolen. Het nummer is opgenomen samen het gitarist Rowdy Prins bekend van Melrose, bassist Erik Drent, en achtergrondzanger Lars Koehoorn. Dik Pomp, eveneens bandlid van Melrose, heeft het nummer van drums voorzien.

Hij nam ook de productie en opname van het nummer voor zijn rekening in Audio Studio de Fabriek in Veendam. Het nummer is te te luisteren via onderstaande link.