’Het Theater en de Verbeelding’ in Salon van Beresteyn

Maar liefst 33 professionele kunstenaars werken hard aan een bijzondere thematentoonstelling in Cultuurcentrum vanBeresteyn in Veendam. Deelnemers zijn leden van de kunstenaarsvereniging AKKA, de professionele van alumni van de Klassieke Academie en de even professionele leden van De Fotolocatie Groningen. De opening staat gepland voor 14 september 2019 om 17.00 uur en is tot 26 maart 2020 te bezichtigen.

AKKA is de professionele kunstenaarsvereniging van alumni van de Klassieke Academie Groningen (84 leden en groeiend) en verzorgt al enkele jaren tentoonstellingen in de Salon van Beresteyn. De serie tentoonstellingen wordt nu bekroond met het ‘Theater en de Verbeelding’.

Samenwerking

Om een boeiende en veelzijdige tentoonstelling te kunnen maken, waarin de schilder- en beeldhouwkunst zich spiegelt aan de fotografische kunst, zijn AKKA en De Fotolocatie Groningen (voorheen de Foto-Academie) een samenwerking aangegaan. De Fotolocatie is een particulier opleidingsinstituut voor fotografen. Als voorbereiding (sinds januari 2019) zijn voor de deelnemers inspirerende lezingen gehouden door Anthon Meijssen van De Fotolocatie. 22 schilders, 6 fotografen en 5 beeldhouwers zullen naar verwachting een grote hoeveelheid kunstwerken vervaardigen. De samenwerking van deze drie kunstdisciplines zal een zeer gevarieerde en boeiende tentoonstelling opleveren. De opleidingsgraad van de deelnemers staat garant voor diepgang en kwalitatief uitstekend werk.

Bijzonder

Deze tentoonstelling mag voor Veendam en Oost Groningen gerust bijzonder worden genoemd. De deelnemers hopen dan ook op een mooie respons. Om dat te bereiken tracht de organisatie de cultuur-en kunstliefhebbers in en rond Veendam te bereiken, zowel rechtstreeks als via de media. Evenzeer wordt de komst van ondernemers en zeker ook het ‘winkelend publiek’ op prijs gesteld. Enkele deelnemers zullen zich (met hun werk) presenteren op de Oetmarkt in van Beresteyn op 7 september 2019.