Feestelijke aftrap Poëzie NOORD 

Poëzie NOORD houdt op 25 augustus het eerste poëzie-evenement. De openingshandeling wordt verricht door cultuurcoach Floor Haanstra. Poëzie NOORD is de voortzetting van Poëzie Veendam, 41 jaar geleden opgericht door Wil Voordenhout. De tijd is rijp voor een nieuwe koers.

Zangeres Iris Rijnsewijn neemt de muzikale omlijsting voor haar rekening. Ze won in 2014 de talentenjacht van RTV Noord. Naast muziek is er die middag een gratis boeken ruilbeurs, een spreekwoordenquiz, mogelijkheid tot een rondleiding door het museum en uiteraard optredens van veel dichters.

Open podium

De dichters zijn: Janneke Wiersema, Hetty Kuipers, Anneloes Sloot, Henk Puister, Nane van der Molen, Hans en Bianca, Mara Naomi Min, Hubert Klaver, Joyce Bodewes, Anneke Groot, Remda Spoelstra, Harbert Schutte, Roelie Meijer, Dieneke Bronsema, Wim Dussel, Rob Rosendahl en Gerard Rozeboom.

Er is ook een klein open podium met gedichten van Frans Veenhoven, Anna de Vries-Maarhuis, Tiny Veldhuis, Janny Dussel en Jeanine Anja. Iedereen mag meedoen met het klein open podium door je die middag ter plekke aan te melden bij één van de organisatoren: Wim Dussel, Rob Rosendahl, Dieneke Bronsema of Gerard Rozeboom.

De bijeenkomst wordt van 14.00 tot 16.30 uur gehouden in Museum Collectie ter Borg, Ommelanderwijk 51 B in Veendam. De toegang is gratis.