Motorrijder uit Scharmer overleden bij ongeval op TT Circuit Assen

Op het TT Circuit in Assen is dinsdagmorgen een man uit Scharmer bij een eenzijdig ongeluk overleden.

Dat gebeurde bij het evenement Track Days 4 All, waarbij motorrijders trainingen kunnen volgen om te leren over het circuit te rijden. Op het moment van de val van de man had het net licht geregend en waren de deelnemers bezig met een opwarmronde op lage snelheid.

Twee andere motorrijders vielen gelijktijdig met de man, maar die raakten niet gewond. Uitgesloten is dat de man door iemand anders van de motor is gereden. Op de camera’s is volgens de Peter Schorer van het TT Circuit te zien dat de motor van de man weggleed en doorrolde. Of dat door de natte baan kwam of een andere oorzaak heeft, is nog niet duidelijk.

Enorme impact

De medische staf die uit voorzorg altijd bij dit soort evenementen op het circuit aanwezig is, heeft geprobeerd de man te reanimeren. Ook een traumahelikopter kwam nog ter plaatse. Het mocht niet meer baten.

Het is de twintigste keer dat dit evenement plaatsvond, waarbij dit jaar rond de 250 deelnemers uit binnen- en buitenland aanwezig waren. Nooit eerder is er bij de Track Days iemand overleden. De organisator van het evenement is volgens Schorer erg aangeslagen. ,,Hij kende het slachtoffer persoonlijk dus dit hakt erin. Ook voor de medische staf die hierop getraind is, maar wel voor een deel uit vrijwilligers bestaat heeft dit enorme impact.’’

Baan enkele uren dicht

De baan werd tijdens het politieonderzoek enkele uren gesloten. Na de middagpauze konden deelnemers zelf besluiten of ze nog wilden rijden. Een aantal van hen rijdt nog rondes over het circuit, een ander deel zette tegen het middaguur de motor op de aanhangwagen.

Ondanks de heftige gebeurtenis gaat het reilen en zeilen op de rest van het circuit door. Zo zijn er mensen die examen deden voor het motorrijbewijs, wordt er gereden op minibikes op een baan naast het circuit en rijdt dinsdagavond de zonneauto van de Universiteit Twente trainingsrondes op het circuit.