Koba Lanting werkt al 40 jaar bij Wedeka

Koba Lanting uit Wildervank is dinsdag precies veertig jaar in dienst bij werkvoorzieningsschap Wedeka in Veendam. Koba kwam veertig jaar geleden via de sociale dienst bij het werkvoorzieningsschap binnen in Stadskanaal en daarna Nieuw-Buinen waar ze verschillende werkzaamheden verrichtte zoals inpakken van goederen, kantine-en schoonmaakdienst.

In 1990 kwam Koba in Veendam terecht waar ze onder andere printplaten ging monteren, ondertussen behaalde ze ook haar EHBO-diploma. De laatste tien jaar maakt Koba de gemeentelijke gebouwen schoon zoals Cultuurcentrum van Beresteyn en het gemeentehuis.

‘Je moet er zelf iets van maken’

,,Je moet er zelf iets van maken’’, zegt de jubilaris die elke dag met veel plezier naar het werk gaat. Na de vakantieperiode wordt het jubileum met haar collega`s gevierd, haar leidinggevende zal haar dinsdag bezoeken in verband met dit heugelijke feit.

,,Na mijn vakantie ga ik de werkzaamheden weer hervatten en gaan we voor de laatste tien jaar want dan kan ik met pensioen. Ik heb er zin in’’, aldus Koba die de vijftig dienstjaren vol wil maken.