1048 zonnepanelen voor woonzorgcentra ZINN in Groningen, Haren en Hoogezand

Zorgorganisatie ZINN laat deze zomer zonnepanelen monteren op de daken van de woonzorgcentra De Es en De Brink in Groningen, De Dilgt in Haren en De Burcht in Hoogezand. Het gaat om 1048 zonnepanelen in totaal.

,,We willen maatschappelijk verantwoord ondernemen”, verklaart Gijs Overbeek van het bedrijfsbureau van zorgorganisatie. ,,ZINN wil een bijdrage leveren aan een betere planeet.”

Geen financiële redenen

Het plaatsen van de zonnepanelen heeft geen financiële grondslag, zegt Overbeek. ,,Als particulieren zonnepanelen plaatsen is dat rendabel, maar bij ons besparen we er feitelijk niet erg veel geld mee. Dat komt doordat wij als grootverbruiker van groene energie al een heel lage prijs betaalden. We hebben dus geen financiële redenen om de panelen aan te schaffen, het gaat ons echt om de positieve effecten voor het milieu.”

ZINN nam het besluit zonnepanelen te laten plaatsen in 2018. Vervolgens werd geld opzij gezet om de panelen te kunnen aanschaffen. ZINN profiteert daardoor van een subsidieregeling van de overheid.

De investeringskosten worden bovendien over vijftien jaar uitgesmeerd.

Groene acties

De aanschaf van zonnepanelen is slechts een van de ‘groene acties' van ZINN. Zo rijdt ZINN Thuiszorg waar mogelijk met elektrische auto’s en zijn de busjes van ZINN voorzien van milieuvriendelijke Euro 6-motoren.