Zomeravondblues met Tee-Ice and friends in Spijkerboor

Tee-Ice is terug, samen met zijn vrienden. Op zaterdag 27 juli toveren zij vanaf 21.oo uur de gelagkamer van café ’t keerpunt in Spijkerboor om in een ouderwetse blues juke joint.

De uit Kostvlies afkomstige zanger Tjaard Eisses, die in het verleden furore maakte met Tee-Ice and the Nice Guys is weer helemaal terug van weggeweest.

Zijn Nice Guys heeft hij ingeruild voor zijn vrienden, waarvan toetsenist Ronald van Hessem en drummer Be Hooiveld nog steeds vaste waarden zijn. Gitarist Bert Beijersbergen en bassist Martin van der Velde maken de vrienden compleet. Een kleine aanpassing in de samenstelling maar het credo van de band staat nog steeds overeind: ‘Het plezier in samenspelen is het uitgangspunt’.

Swingende blues

Tee-Ice & Friends brengen swingende blues, die de band grotendeels uit het immense Chicago songbook heeft geselecteerd. Klassiekers van onder andere Jimmy Reed, Otis Rush, Elmore James en Willie Dixon zullen dan ook niet op de setlijst ontbreken, maar als Drentse band ontkom je er bijna niet aan om ook nummers van Cuby & The Blizzards op het repertoire te hebben staan. Met nummers als Too Blind To See en Nighttrain laat de band het werk van deze legendarische Drentse band weer tot leven komen.

Having a good time

De uitspraak ‘Having a good time’ heeft Tjaard Eisses hoog in het vaandel staan en zo heeft ieder optreden van deze charismatische zanger dan ook altijd een behoorlijk entertainment gehalte, waarbij hij door het spelen van songs als Looking Back van Johnny ‘Guitar’ Watson en het door Chuck Berry bekendgemaakte Route 66 het publiek uitnodigt om te dansen. Tee-Ice & Friends tonen met hun energieke optreden aan dat blues niet alleen saaie en trieste muziek hoeft te zijn. Kortom, een band die zijn publiek met een fijn gevoel huiswaarts wil laten keren.