Albert Bekkering (73) heeft vele kilometers in de benen

VEENDAM - Elke zaterdagmorgen lopen en dat inmiddels 23 jaar lang 9.3 kilometer lopen in een tijd van precies 63 minuten. De 73-jarige Albert Bekkering uit Veendam draait zich er niet voor om.

Via een collega kwam Albert met de loopsport in aanraking en werd vervolgens lid bij de loopgroep van SOS Muntendam. waar Albert over drie avonden circa 24 kilometers mee loopt. Goed voor een totaal van 24 kilometers per week. Andere verplichtingen worden gewoon aan de kant geschoven, en worden dan iets later bezocht. ,,Mijn lopen gaat voor alles, even lekker helemaal de kop leeg maken”, aldus Albert.

Albert loopt zaterdags altijd dezelfde route in z’n eentje, en als hij een paar minuten te laat thuiskomt spring zijn vrouw op de fiets om de route langs te gaan en uit te kijken naar Albert. Uiteraard levert deze sportieve bezigheid ook wat op. Trots laat hij een groot aantal medailles zien die hij in het verleden bij elkaar gelopen heeft. Daarbij zijn onder andere 23 medailles van de jaarlijkse Zeven Heuvelenloop in Nijmegen, maar ook 23 medailles van de Run van Winschoten.

Ondanks dat de dokter onlangs tijdens een medische controle de mededeling mee gaf, niet meer af te vallen, gaat Albert wat hem betreft gewoon door. ,,Ik voel mij zo gezond als een vis”, want ook met een hengeltje langs de waterkant is Albert regelmatig te vinden.